Столиця Шотландії / Capital

.

Столиця Шотландії, Единбург - величне й древнє місто, увінчане замком, що піднімається високо над вулицями на величезній гранітній скелі. Саме в цьому замку Марія, королева Шотландська, народила Джеймса VI Шотландського в 1566 році. І, звичайно ж, традиційний волинщик у картатій шотландській спідниці награє жалібну пісню на своїй волинці за стінами замка.

На викладеній кругляком Королівській Милі розташована лише деяка частина з 16000 збережених старих міських будинків - тут з’єднуються район Старого Міста з Холірудським Палацом - офіційною резиденцією Британською Королеви в Шотландії.

Единбург - серце й древня столиця Шотландії з майже півмільйонним населенням. По праву вважається одним із найкрасивіших і самих колоритних міст З’єднаного Королівства. Місто відоме з VI століття, до завоювання Шотландії англійцями якийсь час було найважливішим центром цієї держави, резиденцією королів. В Единбурзькому замку дотепер зберігаються королівські регалії Шотландії, тепер вже - атрибути британської корони.

Між іншим, цей палац був свідком багатьох драматичних подій у житті відомої Марії Стюарт. Втім за відомим історичним характером ховається жвава космополітична атмосфера столиці.

Відмінні магазини знаходяться на Принцис Стріт і Джордж Стріт, де можна купити картаті шотландські ковдри, кашемірові светри, антикварні вироби, одяг модельєрів, безліч ремісничих виробів, подарунків і предметів мистецтва.


Матеріал з сайту scotland.com.uа