Знамениті паби Единбурга.

.

ЗНАМЕНИТІ ПАБИ ЕДИНБУРГА.












Цей прославлений паб розташований недалеко від будинку, де жив колись Уїльям Броуді. Він був членом міської ради, главою об'єднання майстрів і каменярів, видатним інженером і взагалі дуже поважаною в місті людиною.

У той час в Единбурзі з'явилася невловима зграя злодіїв, які грабували багатих городян ночами. Багато часу пройшло, перш ніж вдалося зловити одного з шахраїв. І після довгих допитів він назвав ім'я ватажка - Уїльям Броуді. Його заарештували в Амстердамі, доставили до Едінбургу і в 1788 році стратили. І народжений, і повішений Броуді був в декількох кроках від таверни, яку і назвали потім його ім'ям. Ця надзвичайна історія надихнула Роберта Люіса Стівенсона - теж уродженця Едінбургу - на написання романа "Доктор Джекіл і містер Хайд".












- назва паба переводиться як "Остання крапля", і вибрано її було зовсім невипадково. Шинок розташований напроти місця, де була міська шибениця, і проводилися публічні страти. Перед стратою за традицією кат приводив засудженого в цей паб, щоб пропустити останній в його житті "стаканчик". Близькість лобового місця наклала відбиток на інтер'єр паба. Оформлений він з гумором, але, треба сказати, з "чорним". Всюди тут петлі і шибениці, у тому числі і на футболках персоналу.






  • The World's End
В назві пабу все сказано.

4 High Street, E dinburgh EH1 1T

Map






  • The Oxford Bar

8 Young StreetEdinburgh EH2 4JB

MAP





  • Jolly Judge
7 James CourtLawnmarket, EdinburghEH1 2PB

Map





  • The Sheep Heid Inn знаходится в Duddingston Village/ гарний паб "з історією" і дуже гарна кухня

43-45 The Causeway, Duddingston, Edinburgh, EH15 3QA. тел: 0131 656 6951.







The Hawes Inn - South Queensferry



.