Галереї Eдинбурга / Galleries




Працює: З 1 березня по 31 жовтня 09:30-18:00 (last admission 17:00)
1 листопада по 31 березня 09:30-16:30 (last admission 15:30)
Платний вхiд (includes an audio tour): Дорослий - £5.00
Пенсiонери та студенти (з дiйсним ID) - £4.00
Дiти до 17 років - £3.00
Дiти до 5 років - безкоштовно ,
Сiмейний квиток "Family" (2 дорослих, 3 дитини до 17 рокiв) - £13.00

Адреса: Canongate, Royal Mile
Edinburgh
EH8 8DX Scotland





 


Час Роботи: з понеділока до суботи - 10am до 5pm. У неділю - з 12.00 до 17.00
( на деякi експозицiї можливо-вхідних плата. )

Адреса: The Royal Scottish Academy
The Mound
Edinburgh,EH2 2EL










Національна Галерея Шотландії
(вхід вільний)


Одна з найстаріших картинних галерей Шотландії, Національна галерея відкрилася для публіки в 1859 році. З тих пір вона залучає аматорів мистецтва не тільки самої багатою в Шотландії колекцією європейського живопису й скульптури, але й власне виглядом музею. Архітектор Вільям Генрі Плейфейер (1790-1857) створив проект, по якому було побудовано будинок, що здіймається тепер у центрі Единбурга на кордоні між Старим і Новим містом і притягає погляд майже доричною суворістю й простотою форм. Поруч з ним перебуває Королівська Шотландська Академія, також побудована Плейфейером, у приміщеннях якої в літню пору проводяться виставки. Колекція Національної галереї Шотландії досить різноманітна: тут можна побачити здобутки живопису, скульптури різних періодів - від Ренесансу до Постімпрессіонізма, що представляють мистецтво багатьох країн Європи. Вражає різноманіття імен великих художників, чиї витвори становлять славу цього музею: у першу чергу варто назвати Тінторетто, Тиціана, Пуссена, Рафаеля, Клода Лорена, Рембрандта, Рейнольдса, Гейнсборо, Антоніо Канова. Особливо необхідно згадати колекцію французьких імпресіоністів і шотландських майстрів. При заснуванні музею ядром галереї стала група полотен Джакомо Бассано, Ван Дейка й Тьєполо, перенесена сюди з Королівської Шотландської Академії. З 1903 року галерея одержала можливість здобувати твори мистецтва, і в результаті в її стінах з’явилися Видіння після проповіді Гогена, Алегорія Ель Греко, скульптура Берніні, Три Грації Антоніо Канова.

Прикрашають музей шедеври, подаровані або надані в тимчасове користування галереї приватними власниками. Так, тут можна побачити вівтарний образ Трійці руки Гуго ван дер Гуса з колекції самої королеви. В 1945 році Герцог Сатерленд надав музею на тривалий строк групу полотен, серед яких є роботи Рафаеля, Тиціана, Рембрандта, а також знамениті Сім Таїнств Пуссена. Колекція здобутків французького імпресіонізму й постімпрессіонізма значно збагатилася завдяки подарунку сера Олександра Мейтланда. Тепер відвідувачі галереї можуть дивитись роботи Гогена, одну з картин серії Стога Клода Моне й полотно Гора Сан-Віктуар Поля Сезанна. Не дивно, що живопис Шотландії представлений в галереї найбільше повно. Творчість практично всіх видатних художників країни одержує тут глибоке й докладне висвітлення. Серед них - Алан Ремсей (1713-1784), сер Генрі Раеберн (1756-1823), сер Девід Уілкі (1785-1841), Вільям Тернер (1775-1851) і багато хто інших. Гордість музею - картина Раеберна «Його преподобіє Роберт Уолкер ковзається на озері Даддінгстон Лох» і портрет, на якому Ремсей зобразив свою другу дружину Маргарет Ліндсей. Колекція акварелей, малюнків і гравюр нараховує біля двадцяти тисяч одиниць. Найцінніші з них - малюнки італійських і голландських художників. Крім постійної експозиції, Національною галереєю Шотландії проводяться тимчасові виставки. Найбільш значною і популярною вважається виставка акварелей Тернера, яка зазвичай розпочинається в січні кожного року.





Між NATIONAL GALLERY , DEAN GALLERY та PORTRAIT GELLERY
пролягае машрут безкоштовного автобуса " Gallery shuttle "














    (вхід вільний)
    1 Queen StreetEdinburgh, EH2 1JD








    (вхід вільний)
    Вiдкрито: з 10.00 - 17.00
    Award-winning gallery set in beautiful parkland/sculpture gardens.
    75 Belford Road Edinburgh, EH4 3DR








    (вхід вільний)
    73 Belford RoadEdinburgh, EH4 3DS







    • City Art Centre



    2 Market StreetEdinburgh, EH1 1DE









    Richard Ingleby's gallery housed in a Georgian house near Calton Hill, champions contemporary art, whether it be painting, sculpture, or installation.

    6 Carlton TerraceEdinburgh, EH7 5DD









    • Галерея GRV

    37 Guthrie Street Edinburgh, EH1 1JG






    • Stills As the name of the gallery suggests the focus is on art photography.
    23 Cockburn Stree Edinburgh, EH1 1BP









    (вхід вільний)

    Portobello Beach










    50 Thistle Street North East Lane








    27 Rossie Place










    Royal Botanic Garden Inverleith RowEdinburgh, EH3 5LR











    34 Abercromby PlaceEdinburgh, EH3 6QE







    (вхід вільний)
    45 Market Street